Månedsprat august 2021: La humla suse

Den 25. august 2021 deltok jordbrukssjef i Øvre Eiker, Anne Bjørg Lian, på månedspraten for å fortelle om blomsterrike kantsoner for pollinerende insekter.  

Kommunen har vært med på et pilotprosjekt om kantsoner i jordbrukslandskapet; Kantsoneprosjektet. Her har 12 bønder skjøttet utvalgte kantsoner slik at de skal bli blomsterrike og insektsvennlige. Målet er at alle bøndene skal lære og gjennomføre skjøtsel av kantsoner på sin gård, men erfaringene kan overføres til alle som vil legge til rette for pollinerende insekter. Sett i lys av insektsdød og tap av naturmangfold, er dette et lite, men viktig prosjekt. Det er ikke vanskelig å legge til rette for pollinerende insekter, men man må være bevisst og vite hva man skal gjøre. 

Se opptak av månedspraten her:

Hør om naturen i ditt nærområde og hvordan vi best kan ta vare på disse fantastiske, men sårbare ressursene. Det vil bli vist mange fargerike bilder fra Kantsoneprosjektet.

La oss ta en prat!

Ønsker du å forbedre noe? Har du en skikkelig god idé? Står du fast i en prosess? Vi hjelper deg veldig gjerne!   Du kan også registrere ditt forslag rett i idébanken ved å følge lenken. Trykk her!