Månedsbrev for april

Utviklingsteamet har samlet og oppsummert noe av det gode utviklingsarbeidet som har skjedd i kommuneorganisasjonen denne måneden. Håper du finner noe interessant!


Månedens ord fra kommunedirektørens ledergruppe

Oppfinnsomhet i koronaens tid

– Øvre Eiker kommune er en rik kommune, men har litt lite penger», pleier kommunedirektør Trude Andresen å si. Så legger hun til at i en kommune som vår, må vi jobbe ekstra smart. Og det har hun rett i for innbyggernes behov for helse- og omsorgstjenester øker og pandemien har rammet sårbare innbyggere ekstra hardt.

I dagens månedsbrev kan dere lese om restauranttilbudet «Velkommen til bords». Å samles rundt et godt måltid, er gull verdt for fellesskap og glede – og koster ikke så mye. Dette er et veldig smart tiltak. Kanskje hadde det ikke blitt satt i gang om det ikke var for pandemien. 

Mye annet smart skjer rundt på arbeidsplassene hver dag. Og jeg er sikker på at mange medarbeidere hver dag ser ting som kunne vært forbedret. Sitt ikke stille med din idé – ta det opp med dine kolleger, lederen din eller send meg en epost. Kanskje kan nettopp din idé føre oss fremover.

Kari Hesselberg, kommunalsjef for helse og omsorg


Månedens opplevelse

Velkommen til bords!

Hans Gunnerud stiller opp i dress og slips når Velkommen til bords arrangeres.

Annenhver uke blir beboerne ved Grevlingstien og Sundmoen, omsorgsboliger med bemanning, ønsket velkommen til bords. De blir møtt med pyntede bord, anrettede retter og servitørkledde ansatte. – Det handler om å skape et lysglimt for beboerne, sier Morten Aastad, tjenesteleder for TTH.  

Tidligere har beboerne på Sundmoen spist i egen leilighet eller benyttet seg av kantina på Eikertun. – Kantina er dessverre steng på grunn av korona, så beboerne hadde et stort behov for å samles og oppleve noe positivt, sier Morten. – Det er fint med opplevelser som vi kan dele, forteller beboer Hans Gunnerud. Hans stiller opp i dress og slips når Velkommen til bords arrangeres. 


Månedens prosjekt

Rådhusprosjektet er i gang!

Karin Bülow er prosjektleder for Rådhusprosjektet. Prosjektgruppen har hatt sitt første møte hvor prosjektstyring og videre prosess ble presentert. – I planleggingsfasen skal gruppen jobbe videre med kartlegging av behov, avdekke synergier og vurdere hvordan bygget kan bli mer fleksibelt for framtiden for både innbyggere og ansatte, forteller Karin. Les mer om fasene i et prosjekt her: https://slikskapervi.no/prosjektfaser/

Prosjektet skal jobbe med å kartlegge behovet, før de ser på mulige løsninger. – Vi skal kartlegge hvordan de ansatte bruker bygget, hvem de samarbeider med og hvilke behov de har, forteller Karin. – Ventilasjonen må gjøres noe med. Vi skal også se på hvordan vi kan gjøre bygget bedre å bruke for innbyggerne, og vurdere hvor i bygget tjenester rettet mot innbyggere skal plasseres, fortsetter hun. Har du innspill? Ta kontakt med Karin Bülow på Karin.Bulow@ovre-eiker.kommune.no.


Månedsprat i mai

Slik utløser vi ressurser med film og musikk

27. mai kl. 14-15.00 inviterer vi alle ansatte og folkevalgte til å delta på månedspraten på Teams. Månedspraten er en fast, frivillig og uformell prat. I månedspraten kan vi lære av hverandre, bli bedre kjent på tvers og informere om hva som skjer. Du kan bidra aktivt ved å stille spørsmål, eller bare lytte. 

På forrige månedsprat mottok Trivsels- og mestringssenteret stafettpinnen for lysende arbeid. Gry Cora Christensen Nordahl, Bjørn Rørdam Bergersen, Heidi Grete Aasland og Ida Larsen kommer for å fortelle om hvordan de jobber med innbyggermedvirkning. Hvordan kan film og musikk brukes i arbeidet med utløse ressurser hos innbyggerne? Hvordan påvirker medvirkningen tjenesten og aktivitetstilbudet?  

Lim møtelinken inn i kalenderen din 27. mai kl. 14-15.00! Vet du om flere som bør være med på månedspraten? Videresend møtelinken! Opptak av månedspraten legges ut på slikskapervi.no.

Se opptak fra månedspraten i april her.


Månedens tallkrønsj

Heltidskultur med lengre vakter

Susanne Vad Norli (helsefagarb.), Åse Skredderberget (helsefagarb.), Marion Lo Presti (sykepleier), Bente A. Moen (hjelpepleier), Andrè Lien-Myrvold (helsefagarbeider), foran er det Mulugeta Asefa (sykepleier) og Elisabeth Bjørndalen.

Høy andel deltidsansatte er en av de største utfordringene norske kommuner har som arbeidsgiver. Å bygge heltidskultur innebærer å tenke nytt rundt hvordan tjenestene og arbeidstiden organiseres. Helgekabalen er mye av grunnen til mindre stillinger, forteller Elisabeth Bjørndalen. Elisabeth er tjenesteleder for tjenester til hjemmeboende i sone 1. I sone 1 har de tenkt nytt rundt tjenestene og arbeidstiden siden 2017. Nå skal de i gang med et prøveprosjekt med lange helgevakter med betalt pause.   

Det er store gevinster i dette arbeidet, forteller Elisabeth. Nå som 24 ansatte ønsker å prøve lange helgevakter med betalt pause, mot 16 ansatte tidligere, har sykepleierne og fagarbeiderne fått større stilling i gjennomsnitt. Sykepleierne har gått fra 83,18% stilling til 88,22% stilling i gjennomsnitt. Fagarbeiderne har gått fra 44,47% stilling til 57,25% stilling i gjennomsnitt. Endringen hadde vært enda større om jeg hadde sett på tallene før vi startet med langvakter i 2017, sier Elisabeth. De ansatte får også bedre betalt for flere helgetimer.    


Månedens verktøy

Se tjenesten fra innbyggerens perspektiv

– Jeg jobber med å tilgjengeliggjøre verktøyene i BLT-prosessen, sånn at de kan bli tatt i bruk av flere i organisasjonen, forteller innovasjonsrådgiver Marte Frøyse Granberg. BLT er innovasjonsprosessen vi benytter i Øvre Eiker kommune og står for behov, løsning, test. BLT-metoden sikrer at vi forstår behovet før vi jobber med ideer og velger løsning. Ved å forstå behovet, er det større sjanse for at vi ender opp med en løsning som blir tatt i bruk. Det er vanskelig å vite hvordan de som skal bruke løsningen responderer på den. Derfor tester vi løsningen i liten skala. 

– Jeg har laget en video om innbyggerreise som verktøy, sånn at alle enkelt kan lære mer om hvorfor og hvordan man bruker verktøyet. Dette er et verktøy for å se tjenesten fra innbyggerens perspektiv. Det vil komme mer informasjon om verktøyene på slikskapervi.no. Ta kontakt med Marte på Marte.FroyseGranberg@ovre-eiker.kommune.no om du vil å vite mer om BLT-prosessen eller ønsker å prøve noen av verktøyene.  


Tips til månedsbrevet for mai?

Ta kontakt med Marte eller andre medlemmer av utviklingsteametutviklingsteamet@ovre-eiker.kommune.no.Månedsbrevet sendes til ledere og folkevalgte ved hvert månedsskifte. Spre det gjerne videre til andre som bør lese det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

La oss ta en prat!

Ønsker du å forbedre noe? Har du en skikkelig god idé? Står du fast i en prosess? Vi hjelper deg veldig gjerne!   Du kan også registrere ditt forslag rett i idébanken ved å følge lenken. Trykk her!