Lær mer om Google designsprint

Hvis du har lyst å kjøre en Design Sprint selv så er heldigvis Google Ventures så gavmilde at de har delt både sine erfaringer samt hele oppskriften på hvordan gjennomføre en sprint. Den finner du på Google Venture sin hjemmeside og i Sprint boken.

Sprint metodikken er ikke en metode som egner seg for å finne nye behov og ideer uten grunnlag. Det er imidlertid en ypperlig metode dersom du har en relativt tydelig problemstilling som du ønsker å evaluere på en ny måte. 

Flere brukere sine erfaringer etter å ha benyttet sprinten er følgende:

  • Forstå utfordringen: Den første dagen i sprinten brukes på å forstå utfordringen teamet skal løse. Dette er det viktig å bruke tid på. Teknikkene man bruker i sprinten gjør at hele teamet, på en rask og god måte, sammen med «eksperter» får en svært god forståelse for utfordringen teamet står ovenfor.
  • Beslutninger: Beslutninger gjennom «prikkebeslutninger», «kunstmuseum» «stille kritikk», «lynkritikk», «stille valg» og andre teknikker i sprinten gjør at man slipper endeløse diskusjonene, alle forslag blir likt vektet og man kommer raskt til gode beslutninger.
  • Rom: Du trenger et egnet eget rom til teamet. Her skal teamet være hele uken. Rommet må ha masse whiteboards og vegger til å skrive, de er super for en Sprint. Det er enkelt. Google Ventures har tips for hvordan det kan gjøres.
  • Sted: Ikke vær der du vanligvis jobber. Kom deg ut av huset. Da unngår du at at noen spør «Har du litt tid? Det tar bare fem minutter» og vipps så var teammedlemmet borte i en halvtime.
  • Team: Teamet må være tverrfaglig og dere må ikke være flere en syv personer pluss fasilitator(er). Man kan gjerne være færre, men blir man flere enn syv så klarer ikke teamet å jobbe raskt nok gjennom sprinten.
  • Tid: Alle på teamet må holde av en hel uke til dette. Kall inn tidlig og lås tiden i kalenderen til teamet.
  • Fasilitator(er): Er det første gangen du gjør dette så kan det være en fordel å være to fasilitatorer, for dette er krevende.
  • Klokke: Du må kjøpe klokken! Den er herlig (med fare for at jeg blir «han med klokken»). Den gir sprinten hastighet og diskusjonene rammer. Vi bruker alltid den tiden vi får tilmålt, så gi litt mindre tid, og gjør tiden synlig.
  • Boken: Uvurderlig. Du klarer deg ikke uten Sprint boken. Der står alt. Hele oppskriften. Time for time, post-it for post-it. Du finner den på Amazon og i norske nettbutikker.

Hentet fra: https://www.spvnyheter.no/teknologi/google-design-sprint/

La oss ta en prat!

Ønsker du å forbedre noe? Har du en skikkelig god idé? Står du fast i en prosess? Vi hjelper deg veldig gjerne!   Du kan også registrere ditt forslag rett i idébanken ved å følge lenken. Trykk her!